Go Vegan!

"Jeg hadde aldri klart å leve uten kjøtt" sa enhver kjøtteter før de ble veganere. 

Jeg var nemlig akkurat den personen. Flere av vennene mine er vegetarianere eller veganere og de prøvde å få meg til å spise en plantebasert kost. - Nei, er du gal. Å aldri spise kjøtt? Nei det hadde jeg ikke klart. 

5 måneder senere.. og jeg har enda ikke spist kjøtt eller noen andre produkter av dyr. Ekstremt? Det tenkte jeg før også, men det å være veganer er faktisk enkelt! Ikke bare er det enkelt, men det er har så mange gode effekter på kropp og sinn. Jeg har ofte slitt med mageproblemer og slapphet. Etter jeg byttet om til en plantebasert kost kan jeg med hånden på hjertet si at både mage og energien min er mye bedre. Det er faktisk utrolig at jeg merker forskjellen i så stor grad. 

Ikke bare er det bra for helsen din og den aller beste matveien å gå for de aller fleste. Det er også kjempe bra for dyrevelferden og for miljøet. Animal farms i statene for eksempel har et helt enormt stort utslipp av farlige gasser. Fiskeproduksjonen er ikke bærekraftig i det hele tatt og i fangsten fanger de også fisk de ikke er ute etter. Hvis fiskene blir borte fra havet mister vi faktisk et helt økosystem og det er ganske sykt? 

Jeg kunne sikkert ha skrevet en bok om dette temaet og begrunnet hvert eneste argument. Etter jeg leste en haug med artikler, bøker og mangfoldige timer med dokumentarer om emnet var jeg helt overbevist. En plantebasert kost var veien å gå. Samme dag byttet jeg kosthold totalt og har aldri angret.

Det er så viktig at flere skaffer seg litt kunnskap om dette temaet. Jeg var nemlig helt motstander av veganisme og hadde aldri trodd at jeg skulle bli det. Det å lage vegansk mat er farlig enkelt og helt utrolig godt. Til og med på travle dager finnes det nå veganske alternativer i dagligvare butikkene, så det er ingen unnskyldning. 

På Netflix er det en dokumentar som heter "Cowspiracy". Sett av litt tid i Påskeferien og start med å se denne. Jeg kan nesten garantere deg at etter denne så vil du vite mer. Senere kan du se på "Food Choices" "Food Matters", "Vegucated" så til den helt ekstreme "Earthlings" som viser den helt forferdelige siden av kjøttindustrien. 

Hvis det er av interesse kan jeg lage et innlegg med noen enkle veganske oppskrifter, eller mer i dybden info om hvorfor du burde bli veganer. 

                            

 

#Vegansk #kosthold #veganer 

6 kommentarer

Victoria Larsen

17.04.2017 kl.16:23

Flott innlegg! Jeg ønsker deg en fin mandag :-)

Lea K. Brænden

17.04.2017 kl.17:42

Victoria Larsen: Tusen takk! Det samme til deg :)

Anette Vedøy

17.04.2017 kl.21:25

Så flott! Eg er vel der enda at eg det er utenkjeleg å leve utan å ete kjøt, men eg har litt lyst å prøve ut å vere veganer eller vegetarianer, så kanskje eg skal prøve det ut snart, og sjå korleis det går?

Lea K. Brænden

17.04.2017 kl.21:51

Anette Vedøy: Ja, det burde du absolutt! Sjekk ut noen dokumentarer, så får du nok den lille motivasjonen som trengs for å gå den retningen :) Jeg tenker å legge ut et innlegg om "Være veganer i en uke" challenge som kanskje kan være til hjelp. Start med små skritt og lykke til :)

Nora Piscopo

17.04.2017 kl.22:05

Jeg har vurdert å ihvertfall bli vegetarianer flere ganger, men der igjen så er det liksom små ting jeg ikke klarer å gi slipp på.. I tillegg til at jeg er helt eleeendig på å lage mat, så jeg spiser liksom det jeg får servert.. Synes det er en ekstremt fin ting da! Og jeg prøve å spise mest mulig plante basert og minst mulig kjøtt. Synes du er kjempe flink <3

Lea K. Brænden

18.04.2017 kl.11:59

Nora Piscopo: Haha ja det kan være vanskelig og man må virkelig være motivert for å få det til. Men det er en bra start å spise minst mulig kjøtt:) Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Lea K. Brænden

Lea K. Brænden

17, Moss

Spontan, og ufiltrert. Store tanker, mange ord.

Kategorier

Arkiv

hits